»   Home   »   Vers & Veilig   »   Referenties
Referentie van Zorggroep Oude en Nieuwe Land
02-11-2017

Hoi Chris,

Ik vond je training echt top, op een hele ontspannende manier gegeven bedankt en ik zal er zeker mijn voordeel mee doen.

Jan Bode Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Referentie van Huize Valkenbosch
08-08-2017

Antroposofisch verzorgingshuis Huize Valkenbosch, was onderdeel van Antroz, dat in 2015 fuseerde met Warande. 

Vers & Veilig werkt al twintig jaar voor de centrale keuken van Warande, maar kwam nu ook in het zicht van Monique de Hoog die verantwoordelijk is voor de enige decentrale keuken van de groep: "Wij koken hier iedere dag met verse biologische producten voor onze bewoners en natuurlijk hebben wij ook met HACCP te maken. We maakten kennis met het digitale systeem van Vers & Veilig en zijn daar ook mee gaan werken. Het werkt heel gemakkelijk en prettig. Dus daar zijn we heel blij mee. Daarnaast leek het me heel goed om onze gastvrouwen en de keukenbrigade weer eens een update te geven over voedselveiligheid. Daarvoor hebben we recent Chris Tegenbosch uitgenodigd en die heeft op zijn geheel eigen spontane en ongedwongen wijze iedereen weer op scherp gezet. Daarbij was heel veel ruimte voor vragen en eigen inbreng en dat is goed, want op die manier gaat voedselveiligheid voor iedereen écht leven.

Referentie van Martinair Party Service
03-07-2017

MPS |Martinair Party Service is een dynamische en innovatieve cateraar voor corporate en private events. 

We zien hier een  passie voor het creëren van smaakvolle evenementen. De kracht zit hier in vriendelijke service en uitmuntende kwaliteit. MPS wil gasten laten genieten en heeft een passie voor eerlijk en smaakvol koken op een verantwoorde manier. En voor voedselveiligheid. 

Chef David Girault: "Voedselveiligheid heeft in de catering zijn eigen problematiek. We werken met enorm veel freelancers op tal van locaties. Maar ik heb HACCP-heel serieus op willen pakken en werk daarvoor intensief samen met Vers & Veilig. Samen hebben we de regels geformuleerd waaraan de mensen zich moeten houden. Ik werk per event met een formulier waarop men alles bij moet houden. Temperaturen, houdbaarheid, handen wassen, etcetera. Zelf voer ik deze formuleren in in het systeem. Enerzijds omdat ik niet iedereen in het systeem wil hebben, anderzijds als een extra controle. Alles gaat door mijn handen. Twee, drie keer in de maand krijg ik een 'pop up' in beeld waarbij Vers & Veilig me waarschuwt dat ik gegevens in moet voeren. Prima, maar dat zou eigenlijk  nog wat meer afgestemd moeten zijn op de partijen die we al dan niet hebben. Los van het digitale systeem doet Vers & Veilig ook audits. Niet alleen nulmetingen, maar ook controles op de partijen zelf. We nemen HACCP heel serieus."

Referentie van Curamare
30-05-2017

CuraMare biedt mensen in de regio Goeree-Overflakkee die aangewezen zijn op zorg en verpleging een zeer toegankelijk zorgaanbod. Het zorgt dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen wonen, zo kort mogelijk in het ziekenhuis hoeven te verblijven en als dat nodig is zo comfortabel mogelijk wonen binnen een van haar locaties. 

Jan du Pree is hier projectleider HACCP:  "We hadden een tender lopen voor ondersteuning van ons HACCP-proces die eigenlijk al min of meer was afgerond, toen Vers & Veilig belde. Ik heb alsnog een gesprek met ze gehad en dat klikte enorm goed. 

Ze zijn kundig en integer. Samen met Vers & Veilig heb ik een werkplan opgesteld waarmee we de voedselveiligheid konden borgen voor de hele organisatie. Inmiddels is dat ook uitgerold richting de thuis- en ouderenzorg. Nu er ook een code voor woongroepen is gekomen, overwegen we ook om die mee te nemen. 

De ondersteuning van Vers & Veilig met hun digitale systeem is even simpel als doeltreffend. In ben dan ook heel gelukkig met de ondersteuning die Vers & Veilig ons biedt."

Referentie van De Hemel op Aarde
15-04-2017

Bij De Hemel op Aarde in Kralingen (Rotterdam) kan iedereen genieten van een grote verscheidenheid aan tapas. 

Met bijna veertig tapasgerechten op de kaart én een krijtbord vol specialiteiten wordt het de gasten niet makkelijk gemaakt om te kiezen. Eigenaar Jouri steekt zijn tijd liever in zijn gerechten en gasten dan in de administratieve rompslomp die bij HACCP hoort. 

Hij ging op internet zoek naar een partij die hem kon helpen en kwam uit bij Vers & Veilig. "Ze voeren hier geen audits uit, maar ik maak dankbaar gebruik van hun software. Daarbij ben ik een hele papierwinkel kwijt en heb ik een enorme efficiencyslag gemaakt. Ik voer de controles zelf uit, waarbij ik gebruik maak van de toelichtingen die de software geeft. Ik ben nu elke week in een uurtje klaar en weet dan dat het goed is. De aandacht voor HACCP komt vanuit onszelf. De NVWA heb ik hier al in geen vijf jaar gezien. Alleen als we cateren op evenementen komen we ze tegen. Maar we weten dat het goed zit.

Referentie van Trouw
09-03-2017

De afgelopen week heb ik een HACCP-cursus bijgewoond van Vers en Veilig. Wanneer ik terugkijk naar de sessie, kan ik het volgende hierover zeggen:
     
Tijdens mijn zoektocht naar een geschikte cursus, vond ik het belangrijk dat de focus zo veel mogelijk op de praktijk zou liggen. Dit heb ik duidelijk ervaren tijdens de cursus. Ik vond het erg interessant om te zien hoe jij  (Chris) de cursus wist aan te passen aan het publiek en de informatie op een pakkende manier wist over te brengen. Ik kon merken dat het publiek zich betrokken voelde, de sfeer was informeel en de nadruk lag op de interactie met elkaar. 

Er werden tijdens de cursus verschillende scenario's besproken en verhalen gewisseld, o.a. ervaringen van mensen uit het publiek. Dit maakte de sessie interessant en levendig voor ieder in de zaal. Ik heb tijdens deze cursus veel geleerd, van jouw verhaal, maar ook van de verhalen die andere cursisten hebben gedeeld. 

Wanneer ik anderen spreek over jouw begeleiding, dan vertel ik over het enthousiasme waarmee je over het onderwerp  kunt vertellen, en de energie die je weet over te brengen naar het publiek. Jij weet hoe je het publiek actief kunt betrekken in de cursus, want uiteindelijk bevatten de verhalen uit de praktijk de lessen waar je het meest van leert.   
  
Kortom, de cursus was informatief, leerzaam en ook nog eens gezellig. Ik wil mij na mijn studie graag verdiepen in het verbeteren van de veiligheid en kwaliteit van ons voedselsysteem, en het volgen van deze cursus bij jou is zeker een goede keus voor mij geweest.

Bedankt voor deze ervaring!

Met vriendelijke groeten, 

Mehek Zaidy

Referentie van Gemeente Eindhoven
19-09-2016

De catering van de gemeente Eindhoven is vernieuwend en duurzaam. Men kookt vooral met regionale producten en probeert verspilling tegen te gaan. Daarnaast is er nadrukkelijk aandacht voor voedselveiligheid. Chef-kok Antoinette Castelijns: "Toen de Voedsel en Waren Autoriteit hier twee jaar geleden officieel langskwam, waren er zeker geen acute problemen, maar werd wel duidelijk dat we nog meer aandacht aan onze logboeken moesten geven. Op dat moment hebben we Vers & Veilig benaderd. 

Zij hebben hier iedereen een training gegeven en daarna zijn we gaan werken met hun software. Dat doen we met drie mensen nu. Eerst dacht ik dat dit veel gedoe zou geven, maar in de praktijk werkt het juist heel fijn. HACCP mag niet verslonzen en dat risico loop je altijd. Al was het maar omdat we veel personeelswisselingen hebben en veel mensen inhuren. Door de software van Vers & Veilig blijven we scherp en krijgen we steeds weer reminders als we iets dreigen te vergeten. Dat werkt. We gaan door tot alles in de software weer op groen staat. En dan zijn er nog de onaangekondigde controles van Vers & Veilig zelf, die hier met een witte jas aan de hele keuken onder de loep nemen. Ook dat werkt. We hebben een sticker! En maken ons totaal geen zorgen meer om de NVWA."

Referentie van Amsta de poort
11-10-2013

Afgelopen jaar heeft Vers & Veilig als aftrap van het scholingstraject bij ons een aantal trainingen verzorgd. Het ging met name om het updaten van de kennis van de voedingsassistenten. Wij zijn erg enthousiast over de methode van Vers & Veilig. 

De trainingen zijn interactief en sporen de deelnemers aan om actie te ondernemen. Van verschillende deelnemers hebben wij positieve reacties ontvangen. Dus we komen zeker weer bij jullie terug.

Carla Scheide

Referentie van Oliva
21-08-2013

Gisteren behaalden we onze BRC certificering, level A (high care). Een enorme prestatie
die niet in de laatste plaats is te danken aan Vers & Veilig! De manier waarop jullie ons in dit traject hebben begeleid en flexibel hebben meegedacht, vinden we heel positief.
 
Jullie prestatie is extra bijzonder, omdat we niet alleen BRC-A hebben behaald, maar
tegelijkertijd ook zijn gestart met het online Vers & Veilig systeem. Met meer dan 150
producten en 135 verschillende recepten was deze klus extra lastig. Voor ons kwam daar bij dat we nog geen jaar geleden verhuisden naar een veel groter en moderner bedrijfspand. Ook op dat gebied gaven jullie een paar goede tips!
 
Dankzij jullie systeem zijn onze producten nóg beter en we besparen bovendien veel tijd. Dat de product specificaties van alle 135 recepten automatisch worden aangepast scheelt minstens de helft van de tijd. Ook hoeven we niet meer te worstelen met grafieken, omdat die automatisch worden aangemaakt en we voeren gegevens altijd maar één keer (en op één plek) in en niet steeds opnieuw. Dat werkt echt supersnel en gemakkelijk.
 
We kunnen door jullie systeem in één oogopslag zien hoe we ervoor staan en welke
taken er liggen. En we hoeven processen ook minder te controleren, omdat de productie automatisch wordt gestopt, als er een fout wordt gemaakt. Dat geeft een veilig gevoel en veel rust.
 
Het systeem is waterdicht, waardoor we veel meer grip en inzicht hebben in het hele
productieproces. Van lot-code tot productie, de opsomming van allergenen en
voedingswaarden en zelfs de aanmaak van productstickers zit in één systeem.
 
Ook het persoonlijke contact was goed. We hebben wel eens een flinke discussie gehad,
maar we hebben gewaardeerd dat we steeds open en eerlijk tegen elkaar konden zijn.
We kunnen jullie met een gerust hart bij anderen aanbevelen en zullen dat ook zeker doen.
 
Tenslotte zijn we vooral onder de indruk van jullie totaaloplossing. Onze ambitie om,
ondanks de complexe situatie en het grote aantal recepten, een BRC certificering te
behalen, hebben jullie van A tot Z vertaald naar logische stappen en vervolgens helemaal begeleid. Het resultaat mag er zijn; BRC-A High Care! Dank voor deze super prestatie

Referentie van de Lingeborgh
21-09-2006

Met veel genoegen kijk ik terug op mijn deelname aan de coachsessies. En ik vind het zeker belangrijk om daarom wat op papier te zetten. Wanneer ik terugkijk op onze samenwerking, dan heb ik de volgende zaken van Vers & Veilig geleerd:
 
1. Hoe een HACCP- plan volledig eruit moet komen te zien, dat aansluit bij onze school.
2. Hoe het plan ook voor onze leerlingen begrijpend is geschreven zodat zij hier goed
mee over weg kunnen.
3, Dat een HACCP- plan erg nuttig en belangrijk is voor elk bedrijf of instelling om
problemen te voorkomen, zeker betreft de hygiëne.
 
Niet alleen ikzelf maar ook mijn collega's z'n daar zeer blij mee. Vooral ook omdat wij dagelijks gebruik maken van de registratie formulieren en die leveren goede resultaten op, ook met onze leerlingen. Zij zijn nu gemotiveerder dan Voorheen door dit plan van aanpak. Zeker met de professionaliteit van Vers & Veilig zijn wij bijzonder trots op de HACCP- map die wij met onze collega's en leerlingen op school dagelijks hanteren.
 
Jouw aanpak vind ik erg plezierig, met name de steun en de begeleiding die ik kreeg. Ik heb jou leren kennen als iemand die precies en duidelijk is en mij daardoor heel goed heeft ondersteund. In voorkomend geval zal ik jou zeker aanbevelen als begeleider en ondersteunen. Nogmaals bedankt voor alle hulp en steun.