Notice: Undefined index: form_disabled in /home/versveilig/domains/versenveilig.nl/public_html/local/widgets/form-contact/html.php on line 13 Notice: Undefined index: form_disabled in /home/versveilig/domains/versenveilig.nl/public_html/local/widgets/form-contact/html.php on line 13 Voedselveiligheid | Vers & Veilig
Home   |   Vers & Veilig   |   Voedselveiligheid

Hebt u en uw medewerkers het belang helder voor ogen?†

Voedselveiligheid is essentieel

Bedrijven die zich met voedsel bezighouden moeten zorgen dat deze veilig zijn. Consumenten mogen hier immers niet ziek van worden. De EHEC-crisis van 2011 staat bij veel mensen nog vers in het geheugen. En ook de gerookte zalm uit Harderwijk die besmet was met de Salmonella Thompson-bacterie heeft veel losgemaakt. 23.000 consumenten werden ziek en tenminste vier mensen overleden aan de besmette vis. Voedselveiligheid valt niet te onderschatten en is belangrijker dan ooit!

Voedselveiligheid: nog veel missers

In de horeca, productiebedrijven en bijvoorbeeld ijssalons gaat het nog te vaak mis. De NVWA heeft letterlijk ťn figuurlijk een dagtaak aan het controleren van de voedselveiligheid in omgevingen waar professioneel met bederfelijk voedsel wordt omgegaan. En dagelijks worden boetes uitgeschreven. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. Zorg dan ook dat u op de hoogte bent van de†HACCP-regels.

Voedselveiligheid: de vormen

In totaal zijn er vier vormen van voedselveiligheid te onderscheiden, namelijk:

  • (micro-)biologische voedselveiligheid
  • chemische voedselveiligheid
  • fysische voedselveiligheid†
  • biotechnologische voedselveiligheid†


Vers & Veilig kan u helpen bij het voorkomen en behandelen van al deze vormen van voedselveiligheid.†

Voedselveiligheid problemen voorkomen: HACCP-plan essentieel

De focus in de voedselbereiding ligt op smaak en presentatie in combinatie met oog voor de kosten van de ingrediŽnten. Maar smaak en rendement worden aanzienlijk minder belangrijk als blijkt dat eten niet aan de hygiŽnevoorschriften voldoet en consumenten ziek worden. Juist daarom is een HACCP-plan essentieel. Het is geen bemoeizucht van de overheid, maar iets essentieels binnen de bedrijfsvoering dat op hetzelfde niveau als smaak zou moeten staan. Uiteraard kan Vers & Veilig u hierbij helpen!

Voedselveiligheid waarborgen

Als bedrijf kun je voedselveiligheid op verschillende manieren waarborgen. Het opvolgen van HACCP-richtlijnen is een goed begin. Bij het toepassen van HACCP wordt een gevarenanalyse uitgevoerd. Er wordt gekeken op welke punten het fout kan gaan en welke maatregelen er genomen moeten worden om voedselveiligheid problemen te voorkomen. Daarnaast wordt er gekeken hoe dat gecontroleerd moet worden en hoe die controles ook (digitaal) geregistreerd kunnen worden. Dit kan met HACCP Software.

Naast HACCP-richtlijnen kan voedselveiligheid ook met kwaliteitsstandaarden gewaarborgd worden. Vele bedrijven beschikken over kwaliteitscertificaties zoals ISO 22000 of GlobalGAP. Deze certificaten garanderen de buitenwereld dat u als bedrijf werkt volgens voorgeschreven en goed gedocumenteerde procedures. Vers & Veilig kan u helpen bij het behalen van een kwaliteitscertificaat. Vraag naar de voorwaarden

Meer leren over voedselveiligheid? Volg onze cursus!

Hoewel voedselveiligheid vanzelfsprekend is, zijn sommige wetten en regels lastig te begrijpen. Vers & Veilig heeft daarom een cursus voedselveiligheid opgezet waarmee u alles over voedselveiligheid leert en dus voedselveiligheid in uw organisatie kunt waarborgen. De cursus kan bij u op locatie of middels e-learning. Volg dus onze voedselveiligheid cursus en u bent weer helemaal op de hoogte! Lees hier meer over onze cursus voedselveiligheid.

Voedselveiligheid bij Vers & Veilig

Op het gebied van voedselveiligheid vinden we bij Vers & Veilig een persoonlijke aanpak belangrijk. Daarom helpen wij u graag op het gebied van kwaliteitsmanagement, HACCP-richtlijnen en het implementeren van kwaliteitssystemen. Heeft u vragen over onze diensten, onze werkwijze of wilt u een voedselveiligheid cursus volgen? Vul ons contactformulier in en wij nemen dan contact met u op. Liever direct contact? Bel dan naar 023 538 58 66.