Notice: Undefined index: form_disabled in /home/versveilig/domains/versenveilig.nl/public_html/local/widgets/form-contact/html.php on line 13 Notice: Undefined index: form_disabled in /home/versveilig/domains/versenveilig.nl/public_html/local/widgets/form-contact/html.php on line 13 Legionella software | Online oplossing voor legionella preventie!
Home   |   Automatisering   |   Online legionella software

Een Legionella beheersplan waardoor u het ook echt gaat beheersen? Bel of vul het contactformulier in voor de oplossing.

Legionella-software

Om te voorkomen dat mensen besmet raken met de Legionella bacterie heeft de overheid regels opgesteld. Bijvoorbeeld voor leidingwaterinstallaties in hotels, ziekenhuizen en verzorgingshuizen. 

Ook hier geldt dat er een gestructureerde aanpak moet zijn. Vers & Veilig kan u daar met haar software heel adequaat bij ondersteunen. Het kent de eisen die gesteld worden als geen ander. Daarnaast wil het ook de situatie binnen uw instelling volledig doorgronden. Vervolgens kan Vers & Veilig haar software, die in de cloud draait, volledig op maat voor u instellen.

U hebt nu een software tool in handen die u volledig bij de hand neemt bij het uitvoeren van controles. Het systeem geeft aan wat er gecontroleerd moet worden, hoe dat moet gebeuren en ook wanneer dat moet gebeuren. Rode punten vragen om directe actie, oranje om actie en de groene punten komen later weer. Het systeem bewaakt dit en genereert heldere managementinformatie over uw gehele instelling. Dat is een hele geruststelling. 

Voordelen van legionella software

U voldoet aan de actuele wet- en regelgeving rondom Legionella preventie. Dit omvat bijvoorbeeld de risico-analyse en het beheersplan inclusief preventieve maatregelen en monstername resultaten van het onderzoek op water.

De online legionella-software is gebruiksvriendelijk. De software is uiterst gemakkelijk te gebruiken en de gehanteerde terminologie is zo eenvoudig mogelijk, zodat werkelijk iedereen hier snel en gemakkelijk mee kan werken.

Ook wordt er daarom gebruik gemaakt van bijvoorbeeld QR-codes. Dat is een streepjescode die bijvoorbeeld tappunten, keerkleppen of andere apparatuur identificeert en tegelijkertijd zegt wat er mee moet gebeuren. De gebruiker richt de camera van zijn telefoon op de QR-codes zodat deze wordt gescand. Automatisch wordt de website getoond en de daarbij behorende taken. 

De online Legionella software is zoveel mogelijk maatwerk. U kunt deze ook zelf aanpassen als dat nodig is. Geen standaardoplossing dus, maar gemakkelijke software die over uw situatie gaat.

U ervaart het direct: deze Legionella-software is ontwikkeld, verzorgd en beheerd door een organisatie die veel feitelijke ervaring heeft met het onderwerp. Ook nieuwe (wettelijke) eisen worden direct in de software verwerkt.

De Legionella-software levert u direct concrete meetbare output, feiten en gegevens waarmee u of bijvoorbeeld de toezichthouders zoals ILT  (Inspectie Leefomgeving en Transport) direct kunt zien welke acties u eventueel moet ondernemen. Dit is geen passief logboek, maar een tool die u tot actie aanzet.

De Legionella software staat in de cloud. Dat betekent dat u als uw organisatie groeit heel gemakkelijk vanuit meer werkplekken met de software kunt werken. Dan blijkt hoe flexibel deze oplossing is.

De online Legionella software houdt rekening met een grote diversiteit aan gebruikers en talen. Het is in tal van taalversies beschikbaar. Denk aan: Nederlands, Engels en Frans maar bijvoorbeeld ook Turks en Marokkaans.