Notice: Undefined index: form_disabled in /home/versveilig/domains/versenveilig.nl/public_html/local/widgets/form-contact/html.php on line 13 HACCP lijsten | Vers en Veilig
Home   |   HACCP   |   Haccp Lijsten

Twijfelt u nog aan het nut en de noodzaak van deze software? Voor HACCP, Legionella of wellicht heeft u nog een ander idee?

HACCP Lijsten

Zodra uw bedrijf veel te maken heeft met voedsel -of u nu als kok in de keuken staat van bijvoorbeeld een restaurant, voedingsassistent bent in een ziekenhuis of† productiemedewerker in een bedrijf waar voedingsmiddelen worden verwerkt, steeds moet het bedrijf voldoen aan strenge wet- en regelgeving omtrent hygiŽne en voedselveiligheid. HACCP lijsten kunnen u hierbij helpen. Met een HACCP lijst kunt u namelijk alle mogelijke gevaren rondom voedsel in kaart brengen en bewaken.

Wat is een HACCP lijst?

In een HACCP lijst staat aangegeven wat en hoe er gecontroleerd moet worden. Hierbij moet u denken aan de kwaliteit bij ontvangst van goederen, of de koelingen en de vriezer in orde zijn ťn hoe schoon uw apparatuur is. In HACCP lijsten staat ook aangegeven waar deze aspecten aan moeten voldoen. Bijvoorbeeld de temperatuur van de koeling of vriezer. Is die te hoog? Dan moet u natuurlijk direct actie ondernemen om de voedselveiligheid naar de consument te waarborgen.

Voorbeelden van HACCP lijsten

HACCP lijsten zijn er in alle soorten. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • HACCP horeca lijsten
 • HACCP temperatuurlijsten†
 • HACCP schoonmaaklijsten.Zorg dus dat u goed weet welke HACCP lijsten voor uw bedrijf van belang zijn om in te vullen.

HACCP lijst downloaden? In plaats van veel papierwerk kunt u ook kiezen voor een cloudoplossing! Lees hier meer over op de HACCP software pagina.†

Waar een goede HACCP checklist aan moet voldoen

Bij het in kaart brengen van gevaren rondom voedselveiligheid kunt u natuurlijk niet zomaar een lijst opstellen. Een HACCP checklist moet namelijk aan een aantal voorwaarden voldoen. De HACCP richtlijnen checklist bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Op HACCP formulieren moet u duidelijk de datum opschrijven evenals de naam van de persoon die de meting uitvoert.
 • Beschrijf bij HACCP registratie ook duidelijk de meting op het formulier.
 • Ook moet de HACCP lijst een omschrijving van de norm bevatten.
 • Bij een afwijking moet u op HACCP registratielijsten kunnen aangeven wat er gedaan is om de afwijking te verhelpen en een mogelijke voedselonveilige situatie af te wenden.

HACCP registratie met hygiŽnecodes

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft voor bepaalde branches hygiŽnecodes opgesteld. Hierbij moet u denken aan horeca, catering of bijvoorbeeld zorginstellingen. Deze organisaties hoeven geen eigen HACCP-plannen op te stellen. Bedrijven die in deze branches actief zijn hoeven slechts de registratielijsten uit de hygiŽnecodes in te vullen. In de hygiŽnecode staat precies omschreven welke registraties u moet bijhouden en welke HACCP lijsten voor u van toepassing zijn. Voor een overzicht van de actuele hygiŽnecodes kunt u de website van de NVWA raadplegen.

Ingevulde HACCP lijsten

Zorg voor een goede administratie van uw ingevulde HACCP lijsten. Alle ingevulde HACCP formulieren, dus ook HACCP schoonmaaklijsten, moet u namelijk minimaal 1 jaar bewaren. Dit is wettelijk verplicht. Zo heeft u altijd de beschikking over voldoende informatie in het geval van vervelende incidenten. Dan heeft u bijvoorbeeld zicht op wat de kwaliteit van de producten van de leveranciers zijn. Tevens heeft u zicht op de opslag in de koelingen, vriezers en de bereiding. In het gehele bewerkingstraject, van ontvangst goederen tot verkoop van het eindproduct, kan er nogal wat fout gaan op het gebied van voedselveiligheid. Maak ook een goede back-up van al deze formulieren zodat u geen belangrijke informatie kunt verliezen.

HACCP lijsten automatiseren

Natuurlijk kunt u ook geheel digitaal uw HACCP lijsten invullen. Geheel meegaan met de tijd; geen papier, nooit meer zoeken naar de mappen. Met de HACCP software van Vers & Veilig ziet u direct of u aan de strenge normen en eisen rondom voedselveiligheid voldoet. Daarnaast kunt u ook direct inzien wie de laatste HACCP lijsten heeft ingevuld en welke trends er waarneembaar zijn. Bovendien kunt u heel overzichtelijk zien op welke werkplekken binnen uw bedrijf de controles uitgevoerd zijn. En is het niet gedaan of niet goed gedaan? Dan kan de HACCP software van Vers & Veilig zo ingesteld worden dat u geÔnformeerd wordt per email en / of per SMS. Zo blijft de verantwoordelijkheid liggen waar die hoort. En voorkomt u lege handen met een controle. Dit is natuurlijk extra handig als u een groot bedrijf heeft. Een ander groot voordeel is dat Vers & Veilig† de wetgeving voortdurend scherp in de gaten houdt. De HACCP software wordt op de laatste ontwikkelingen aangepast zodat u altijd aan de strenge eisen zult voldoen.


Waarborgen HACCP-software anno 2018

 • HACCP vanaf ťťn locatie alle locaties bewaken.
 • Worden taken door werknemers 'correct' uitgevoerd?
 • HACCP wordt via online software gewaarborgd, altijd leesbaar, en raakt nooit meer zoek,
 • HACCP alarm meldingen via email of sms, u kunt direct ingrijpen,
 • HACCP software geeft oplossingen bij HACCP calamiteiten, werknemers krijgen instructies voor de oplossing.
 • HACCP wordt hiermee enorm vereenvoudigd wat kosten, tijd en ergernis bespaard.


HACCP horeca lijsten en andere formulieren aanvragen

Ook de kwaliteit van uw bedrijf verhogen? Vraag dan een HACCP lijst aan bij Vers & Veilig! Wij kunnen u helpen met formulieren voor bijvoorbeeld bedrijven in de catering, horecabedrijven, bedrijfskantines zoals in gemeente instellingen, slagers, productiebedrijven of cruisebedrijven. Weet u niet welke formulieren u nodig heeft? U kunt ons telefonisch bereiken op 023 538 58 66. Liever contact via de e-mail? Stuur dan uw aanvraag naar info@versenveilig.nl of vul onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op