Notice: Undefined index: form_disabled in /home/versveilig/domains/versenveilig.nl/public_html/local/widgets/form-contact/html.php on line 13 HACCP cursus volgen? Cursus op locatie door Vers&Veilig!
Home   |   HACCP   |   HACCP Cursus

Medewerkers die enthousiast worden en ervoor gaan. Wordt het Nu tijd om dit aan te pakken?

HACCP Cursus - Training HACCP in de praktijk

Praktijkgerichte HACCP cursus met de focus op DOEN!

De cursussen en trainingen van Vers & Veilig zijn praktijkgericht. De training vindt plaats op locatie en de theorie wordt toegepast op uw situatie. Dit maakt het voor uw medewerkers herkenbaar en gemakkelijker om over te gaan tot actie.

Hoe werkt het?

Het is heel simpel. U vraagt bij ons een cursus aan. Daarna volgt een telefoongesprek.†

In dit gesprek gaan we samen met u kijken welke onderwerpen we in de cursus naar voren laten komen. Ook wordt er gekeken naar het niveau van de medewerkers, zodat de cursus interessant blijft en men niet snel afhaakt. Vervolgens wordt er een afspraak ingepland voor de cursus.

Om meer effect te realiseren kan ook een vooronderzoek handig zijn. Dan vinden gesprekken plaats met medewerkers en leidinggevenden, wordt de praktijksituatie in ogenschouw genomen, al dan niet foto's gemaakt en van daaruit bekeken wat de belangrijkste dingen zijn om aan te pakken. Omdat medewerkers zich terugzien in de praktijksituatie's is de kans dat de medewerkers ermee aan de slag gaan veel groter.

Meer weten en/of aanmelden?

Bel ons op 023 538 58 66 voor meer informatie of vul het contactformulier in. In het laatste geval bellen wij u graag terug.

Waarom een HACCP cursus?

Mensen hebben concrete en meetbare doelen nodig om te weten wat ze moeten doen. Weten wat u moet doen is nog steeds onvoldoende. Het gaat om werkelijk DOEN met behulp van concrete doelen bijvoorbeeld: 'medewerkers zorgen er samen voor dat bij een controle er geen afwijkingen in de opslag worden gesignaleerd'.††

Training en coaching is een instrument om mensen te helpen om dit soort concrete, dagelijkse, meetbare en resultaatgerichte gedragingen ook werkelijk te DOEN.
Met onderwerpen als:

 • Ontvangst tot en met uitserveren van de maaltijden.
 • Persoonlijke hygiŽne en test handenwassen.


Met opdrachten als:

 • Zoek 10 voorbeelden van besmetting op je eigen werkplek op. Geef een rangorde welke volgens jou met stip boven aan komt!
 • Kijk naar je eigen praktijk. Benoem 3 maatregelen van hygiŽne die volgens jou niets toevoegen.


Geeft u de voorkeur aan opdrachten en fotomateriaal uit de eigen keuken? Dan kan dit ook. Vůůrafgaand aan de training wordt een audit oftewel een proef op de som uitgevoerd. Hieruit wordt duidelijk welke punten als trainingsmateriaal zullen worden gebruikt. Onder het kopje audits leest u meer over de werkwijze bij het doen van een proef op de som.

De voordelen?

 • Kennis: De kennis van HACCP en voedselveiligheid is fris en up to date.
 • Praktijkgericht: Medewerkers kunnen het geleerde direct in praktijk brengen.
 • Motivatie: Er ontstaat motivatie om die zaken te verbeteren die het er echt toe doen.
 • Certificaat: De deelnemers ontvangen indien gewenst een certificaat ter bewijsvoering van deelname en behalen van een voldoende voor de toets.

Training op locatie?

Maar alleen weten is nog steeds onvoldoende. Het gaat ůůk om werkelijk DOEN.†Concrete doelen zijn dan bijvoorbeeld: 'medewerkers zorgen er samen voor dat bij een controle er geen afwijkingen in de opslag worden gesignaleerd'.†

Training en coaching is een instrument om mensen te helpen om dit soort concrete, dagelijkse, meetbare en resultaatgerichte gedragingen ook werkelijk te DOEN.

Met onderwerpen als:
Ontvangst tot en met uitserveren van de maaltijden.
Persoonlijke hygiŽne en test handenwassen.

Met opdrachten als:

 • Zoek 10 voorbeelden van besmetting op je eigen werkplek op.†
 • Geef een rangorde welke volgens jou met stip boven aan komt!†
 • Kijk naar je eigen praktijk. Benoem 3 maatregelen van hygiŽne die volgens jou niets toevoegen.


Geeft u de voorkeur aan opdrachten en fotomateriaal uit de eigen praktijk? Dan kan dit ook. Voorafgaand aan de training wordt een audit oftewel een proef op de som uitgevoerd. Hieruit wordt duidelijk welke punten als trainingsmateriaal zullen worden gebruikt.

Tip?

Laat iedereen zien dat u een opleiding volgt of heeft gevolgd bij Vers & Veilig. Geeft dat ook aan bij LinkedIn.†

HACCP E-learning of blended learning

Naast de trainingen op locatie kan er ook gekozen worden voor (een combinatie met-) het e-learning traject. De deelnemer doorloopt een aantal onderdelen en sluit de HACCP cursus af met een eindtoets met HACCP certificaat. De onderdelen bevatten dezelfde praktijkgerichtheid en sporen de medewerkers aan tot het ondernemen van actie.
Voordelen

 • Flexibiliteit: De deelnemer bepaalt zelf wanneer en hoeveel tijd er gespendeerd wordt aan de cursus.
 • Niveau: Qua niveau is er vaak verschil. Door een toets vooraf wordt bepaald op welk niveau de deelnemer zit en wordt het programma hier passend op gemaakt.
 • Tijdsbesparing: De tijd die besteedt zou worden aan de training kan nu voor andere doeleinden worden gebruikt.