Notice: Undefined index: form_disabled in /home/versveilig/domains/versenveilig.nl/public_html/local/widgets/form-contact/html.php on line 13 Wat doet Vers & Veilig?
Home   |   Vers & Veilig   |   Wat doet Vers & Veilig?

U zoekt een aanpak waarbij het resultaat voorop staat. Stel dat Vers & Veilig kan helpen!

Wat doet Vers & Veilig?

De geschiedenis van Vers & Veilig begint bij Chris Tegenbosch. Chris is de initiatiefnemer en één van de drijvende krachten achter Vers & Veilig. Zo verricht hij bij meerdere klanten al sinds 1998 zijn diensten. Hij begon als zestienjarig jongetje in de champignonkwekerij van zijn vader. Met alle regeltjes omdat een champignon een schimmel tussen de schimmels is. Nadat de Berlijnse muur in 1989 viel was het duidelijk dat er geen toekomst meer was voor hem binnen de champignonkwekerij. Vanaf die tijd heeft hij zich vooral bezighouden met HACCP en kwaliteitszorg. Na verschillende HBO- opleidingen en trainingen ging hij aan de slag bij bedrijven waar voedselveiligheid ook echt van belang is. 

Zoals bij KLM Catering. Bij de DSM. Bij Solvay pharmaceuticals waar bijvoorbeeld vitamine D wordt gemaakt. Zijn visie? Hij weet inmiddels uit ervaring dat de zoveelste cursus van een kwaliteitsadviseur weinig of geen toegevoegde waarde heeft. Zeker niet als hij het hele verhaal nog eens "dunnetjes"overdoet. Zijn ervaring is ook dat de kwaliteit van de manager en de gebruikte tools het succes van het kwaliteitssysteem bepaalt. Inadequaat gedrag krijgt zelfs het beste systeem niet van de grond en draaiende. Chris en zijn collega's kunnen en willen u graag helpen om dat in uw situatie toch voor elkaar te krijgen. Mogelijk kan Vers & Veilig ook u helpen? Vers en Veilig BV kan u helpen met advies, training, onderzoek (0-metingen of bijvoorbeeld onderzoek op allergenen, levensmiddelen of schoonmaak) en software oplossingen. Papieren lijsten of handboeken? Dat is niet de beste oplossing, aldus Chris.hij

Diensten worden afgenomen door onder andere horeca, catering, zorginstellingen, slagers en productiebedrijven. Ook gemeente instellingen, cruise bedrijven of opleidingsinstituten kloppen regelmatig aan bij Vers en Veilig. Klanten zijn voornamelijk te vinden binnen Nederland, van Groningen tot Maastricht. Maar ook in Belgie, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk of zelfs in Japan worden werkzaamheden uitgevoerd.

Voedselveiligheid en automatisering

Met de HACCP-software van Vers & Veilig krijgt u grip op de materie. U hebt minder tijd nodig, geen papierwerk meer, hebt een betere structuur en planning en de mogelijkheid om diverse vestigingen met elkaar te vergelijken. Dat zorgt ervoor dat controles beter en vooral beter gestructureerd worden uitgevoerd. En u heeft zekerheid dat u weet of en hoe de administratie gebeurt.

Met name de horeca ziet zich geconfronteerd met veel personeelswisselingen. En in de zorg worden medewerkers vaak op meerdere locaties ingezet. Dat maakt dat kennis over HACCP vaak niet aanwezig is of al snel weer het bedrijf verlaat. Met de HACCP-check-software van Vers & Veilig ondervangt u problemen. Alle kennis voor een gedegen controle zit immers in de software. En dan is het prettig voor de managers dat er slechts één centraal systeem is. U krijgt van Vers & Veilig online-software op maat. Het programma presenteert op PC, tablet of smartphone exact de punten waarop binnen uw bedrijf gecontroleerd moet worden. Dus heeft u drie diepvriezers in het magazijn staan, dan vraagt de software u ook om van drie diepvriezers de temperaturen in te vullen.

Weet degene die de controles uitvoert niet exact wat er van hem of haar verwacht wordt, dan geeft de software uitgebreide ondersteuning met help-teksten. Ook iemand zonder enige vooropleiding in keuken of HACCP kan op deze manier de controles uitvoeren. En is er sprake van mensen die het Nederlands niet machtig zijn? Ook in andere talen zoals Engels of Duits biedt het ondersteuning. De kennis zit volledig in het systeem. Dat scheelt.
Vooraf is ook ingesteld hoe vaak op alle punten controles uitgevoerd moeten worden. Met een kleurcodering in rood, oranje en groen is in één oogopslag te zien waar urgent controles uitgevoerd moeten worden. Dus zelfs de volgorde van de werkzaamheden wordt zo in zekere zin gestuurd. U hebt volledig overzicht op elk moment.