Referentie van Gemeente Eindhoven

Referentie van Gemeente Eindhoven

19-09-2016

De catering van de gemeente Eindhoven is vernieuwend en duurzaam. Men kookt vooral met regionale producten en probeert verspilling tegen te gaan. Daarnaast is er nadrukkelijk aandacht voor voedselveiligheid. Chef-kok Antoinette Castelijns: "Toen de Voedsel en Waren Autoriteit hier twee jaar geleden officieel langskwam, waren er zeker geen acute problemen, maar werd wel duidelijk dat we nog meer aandacht aan onze logboeken moesten geven. Op dat moment hebben we Vers & Veilig benaderd. 

Zij hebben hier iedereen een training gegeven en daarna zijn we gaan werken met hun software. Dat doen we met drie mensen nu. Eerst dacht ik dat dit veel gedoe zou geven, maar in de praktijk werkt het juist heel fijn. HACCP mag niet verslonzen en dat risico loop je altijd. Al was het maar omdat we veel personeelswisselingen hebben en veel mensen inhuren. Door de software van Vers & Veilig blijven we scherp en krijgen we steeds weer reminders als we iets dreigen te vergeten. Dat werkt. We gaan door tot alles in de software weer op groen staat. En dan zijn er nog de onaangekondigde controles van Vers & Veilig zelf, die hier met een witte jas aan de hele keuken onder de loep nemen. Ook dat werkt. We hebben een sticker! En maken ons totaal geen zorgen meer om de NVWA."