HACCP is niet hetzelfde als alles desinfecteren in de horecakeuken

12-10-2013

bij producten waar je veel bacteriën zou verwachten werden deze niet aangetroffen.
Dat is op zijn minst opmerkelijk. Kip als voorbeeld bevat toch al snel bacteriën zoals bijvoorbeeld de Salmonella. En als die dan niet worden aangetroffen dan is er wat mis.


Dat bleek dus ook. Het desinfectant werd kwistig gebruikt. Chloor, Sumabac of MicroQuad zijn voorbeelden van een desinfectant en doden bacteriën. Deze kunnen echter ook schadelijk zijn voor de mens.Dat mag duidelijk zijn. Dat er teveel werd gebruikt, dat ontdekte ook de nVWA. En vond er wat van. En de consequentie? Die was voor de ondernemer in dit restaurant heel behoorlijk: € 12.000 boete.
Weinig bacteriën is dus niet altijd automatisch Vers en Veilig!

HACCP is niet hetzelfde als alles desinfecteren in de horecakeuken
Artikel delen

Reacties

Overige items

27-06-2014
20-06-2014
20-06-2014
10-04-2014
27-02-2014
27-08-2013
01-08-2009