Blog Artikelen

Allergenenwet 2014 - Heeft u het al snel, vers & veilig geregeld?
27-06-2014
Categorieën : HACCP, Nieuws, Vers & Veilig

De informatie rondom de 14 verplichte allergenen heeft u dat al geregeld? Lees hoe u het in 5 stappen goed kunt regelen en hoe Vers & Veilig u van dienst kan zijn.

Lees meer
Allergenenwetgeving 2014
20-06-2014

Vanaf eind 2014 gaan er een aantal dingen veranderen in de allergenenwet. Wellicht heeft u er al over gehoord en vraagt u zich af wat dit voor u betekent en hoe u dit het beste kan organiseren voor uw bedrijf.

Lees meer
Sushi bereiden en de risico's
20-06-2014
Categorieën : HACCP

Sushi is momenteel helemaal 'Hot'. In elke stad kom je wel een sushi restaurant tegen. Tegelijkertijd is sushi ook een risicovol product. Sushi bereiden en veilig serveren heeft alles te maken met hygiëne en kwaliteit. Wat zijn de risico's bij het bereiden van sushi? Hoe bereid je veilige sushi? Dit stuk zal antwoord geven op die vragen.

Lees meer
Nieuwe hygiënecode zorginstellingen & Defensie
10-04-2014
Categorieën : Vers & Veilig, HACCP, Nieuws

Sinds kort is er een nieuwe hygiënecode beschikbaar gesteld voor zorginstellingen & Defensie en voor de woonvormen. Die geldt vanaf 1 juni 2014, maar wat betekent dit nu eigenlijk? Zijn er veel veranderingen? Wij hebben dit voor u uitgezocht en op een rijtje gezet.

Lees meer
Schoonmaken, desinfecteren en Salmonella
27-02-2014
Categorieën : HACCP

Hoe ga je om met schoonmaak, desinfectie en Salmonella gevaar in een vleesbedrijf? Wat is de rol van mens, chemie, temperatuur en de hogedrukspuit?

Lees meer
HACCP is niet hetzelfde als alles desinfecteren in de horecakeuken
12-10-2013
Categorieën : HACCP

Een keuken in een Rotterdamse horeca gelegenheid werkte wel erg schoon volgens de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. Er werden erg lage kiemgetallen aangetroffen. Simpel gezegd;

Lees meer
10 tips kwaliteitszorg
27-08-2013

U hoeft het wiel niet steeds zelf uit te vinden, hieronder tien kwaliteit tips van uw collega's

Lees meer
IJsonderzoek
01-08-2009
Categorieën : HACCP, Vers & Veilig

In de maand augustus werden ruim 100 ijssalons in Nederland gecontroleerd. Het gaat om ijssalons die als specialisme gekozen hebben voor ijsbereiding en verkoop. Lunchrooms en snackbars en dergelijke die als bijproduct ijs in het assortiment voeren werden van het onderzoek uitgesloten. Zowel ijssalons in de grotere plaatsen en steden als in kleinere werden bezocht.

Lees meer